Ledige stillinger innen helsedata på Tynset

Kom til fjells for å bygge et spennende fagmiljø!

Her utlyses det stillinger innenfor to offentlige virksomheter som driver med helsedata på Tynset; Norsk helsearkiv og Helsedataservice.

Metadataforvalter

Folkehelseinstituttet FHI

Vil du være med å tilrettelegge informasjonen om helsedatakilder på en effektiv måte?

Norge ligger helt i forkant internasjonalt når det gjelder forvaltning og deling av metadata om helsedatakilder. Informasjon om helsedatakilder (metadata), blir stadig viktigere for blant annet at forskere raskt og effektivt skal kunne finne, vurdere og spesifiserer datagrunnlaget de ønsker å søke om tilgang til. Framtidens metadata er standardiserte og maskinlesbare, og brukes i hele verdikjeden. Fra datagrunnlaget blir registret for første gang, til de blir kvalitetssikret og tilrettelagt i f.eks. et helseregister, til de presenteres i forskjellige metadata-kataloger og ender opp som grunnlaget i et forskningsprosjekt.

Vi søker nå etter to personer som skal være en del av vårt metadata-team. Teamet jobber tett, uformelt og praktisk med kollegaer på tvers av sektorer, institusjoner og landegrenser, og i hele verdikjeden. Vi samarbeider tett med våre kollegaer i de Nordiske landene, og mot realisering av et European Health Data Space (EHDS). Dette byr på mange muligheter, mye læring og nye utfordringer.

Stillingene er faste og for tiden plassert i avdeling helsedata, som inngår i Folkehelseinstituttets (FHI) helseregistermiljø med lokasjoner flere steder i Norge. Vi åpner derfor for arbeidsted i Oslo, Trondheim, Bergen eller på Tynset. Noe reising må regnes med.

Se stillingen

Nettsiden eies av IPRNØ:
Interkommunalt politisk råd for Nord-Østerdalen

Samarbeidspartnere: